Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi - 2022 Yılı Faaliyetlerimiz

2022 Yılı Faaliyetlerimiz

    
     
2022 Yılı Faaliyetlerimiz:
    
  1. 8 Şubat 2022 Çarşamba: Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün (SBTÜ UZEM) ilk personeli Öğr. Gör. Volkan Çelik, görevine başladı.
  2. 2 Mart 2022 Çarşamba: SBTÜ UZEM Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı.
  3. 28 Mart 2022 Çarşamba: Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi resmi internet sitesine bağlı UZEM sayfası oluşturuldu ve yönetimi Öğr. Gör. Volkan Çelik'e bırakıldı.
  4. 20 Nisan 2022 Çarşamba: Öğr. Gör. Volkan Çelik, SBTÜ UZEM adına Yozgat Bozok Üniversitesi UZEM'e bir ziyaret gerçekleştirerek YOBU UZEM'in işleyiş, yapı ve faaliyetleri konusunda bilgi aldı.
  5. 5 Mayıs 2022 Perşembe: SBTÜ UZEM'i temsilen Öğr. Gör. Volkan Çelik, Marmara Üniversitesi UZEM'e ziyarette bulunarak Marmara Üniversitesi'nin uzaktan eğitim sürecini nasıl ilerlettiği konusunda bilgi alıp konuyla ilgili bir rapor oluşturdu.
  6. 8 Haziran 2022 Çarşamba: UZEM gezilerinin üçüncüsü Sakarya Üniversitesi'ne gerçekleştirilmiştir. Bu geziye de SBTÜ UZEM adına Öğr. Gör. Volkan Çelik katılım gösterdi ve hem üniversitenin UZEM personeli ile görüşmeler gerçekleştirip hem de UZEM'e ait stüdyoda incelemeler gerçekleştirdir. (HABER)
  7. 8 Haziran 2022 Çarşamba: Sakarya Üniversitesi kampüsünde yer alan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi UZEM'de ziyaret edildi. Burada da incelemeler ve görüşmeler Öğr. Gör. Volkan Çelik tarafından gerçekleştirildi. (HABER)
  8. 8 Haziran 2022 Çarşamba: Sakarya Üniversitesi Kampüsü Teknokent içinde yer alan ve uzaktan eğitime yönelik hizmet sağlayıcı bir firma olan Advancity ile ürettikleri ÖYS üzerine bir toplantı gerçekleştirilip ürün hakkında bilgi alındı. Görüşmeyi Öğr. Gör. Volkan Çelik gerçekleştirdi.
  9. 24 Haziran 2022 Cuma: Müdürlüğün ikinci personeli olarak Öğr. Gör. İbrahim Kaya SBTÜ UZEM'de görev başı yaptı. (HABER)
  10. 27 Haziran 2022 Pazartesi: Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bünyesinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Halit Bakır, SBTÜ UZEM'e müdür olarak atandı. (HABER)
  11. 4 Temmuz 2022 Pazartesi: SBTÜ UZEM, bünyesine yeni kattığı personelleri ile birlikte şehrin komşu üniversitesi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin UZEM'ini ziyaret etti. Ziyaret esnasında Cumhuriyet Üniversitesi UZEM personeli ile tanışılıp faaliyetleri hakkında bilgi alınırken ileriye dönük ortak çalışma imkanları da tartışıldı. (HABER)
  12. 19 Temmuz 2022 Salı: SBTÜ UZEM, tam kadro olarak SBTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Müdürü Ozan Ercan ile görüştü ve kurumun o zamana kadar gerçekleştirdiği uzaktan eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı çünkü 2022 yılı öncesinde UZEM faaliyetleri de Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesindeydi. Bu toplantı, görev teslim sürecinin başlangıcı oldu. (HABER)
  13. 26 Temmuz 2022 Salı: SBTÜ UZEM Youtube Kanalı, öğrenci ve akademisyenlere faydalı olacak eğitim programlarını tanıtmak, kullanım koşullarını öğretip zengin bir video arşiv oluşturmak amacıyla ve Öğr. Gör. İbrahim Kaya öncülüğünde açıldı. (DUYURU) 
  14. 17 Ağustos 2022 Çarşamba: Daha öncesinde Öğr. Gör. Volkan Çelik'in ziyareti sonrasında iyi ilişkiler kurulmuş olan Yozgat Bozok Üniversitesi UZEM ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi ve Öğr. Gör. İbrahim Kaya da YOBU UZEM personeli ile tanışıp bizzat onların ağzından uzaktan eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. (HABER)
  15. 31 Ağustos 2022 Çarşamba: SBTÜ UZEM, tam kadro olarak Sakarya Üniversitesi UZEM Müdürü Prof. Dr. Barış Horzum ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı ile birlikte Öğr. Gör. Volkan Çelik'in Sakarya ziyareti sırasında tanışma imkanı bulamadığı Prof. Dr. Barış Horzum ile hep birlikte tanışılmış oldu ve Sakarya Üniversitesi'nin uzaktan eğitim faaliyetleri bizzat müdür tarafından SBTÜ UZEM'e anlatılmış oldu. (HABER)
  16. 6 Eylül 2022 Salı: SBTÜ'nün ÜBYS sağlayıcısı olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile SBTÜ UZEM'in uzaktan eğitim modülü üzerindeki yetkilerinin arttırılması konulu çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi. SBTÜ UZEM'i Öğr. Gör. Volkan Çelik ve Öğr. Gör. İbrahim Kaya temsil ettiler. İKÇÜ ise Emine Şenbayram tarafından temsil edildi. Toplantıya ayrıca SBTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Müdürü Ozan Ercan da iştirak etti.
  17. 15 Eylül 2022 Perşembe: SBTÜ ile aynı üniversite bilgi yönetim sistemini, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin ÜBYS'sini kullanan Yalova Üniversitesi UZEM ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirerek ÜBYS bünyesinde uzaktan eğitim faaliyetlerinin sınırları ve potansiyeli üzerine konuşuldu. SBTÜ UZEM'in tam kadro yer aldığı toplantıda Yalova Üniversitesi UZEM'i ÖYS Sorumlusu Mehmet Delen temsil etti. (HABER)
  18. 10 Ekim 2022 Pazartesi: Öğr. Gör. İbrahim Kaya'nın organize ettiği toplantıda CÜSEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Daşlı ile buluşulup Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi faaliyetleri ve kursları hakkında bilgi alındı. Toplantıya SBTÜ UZEM'den Öğr. Gör. Volkan Çelik de katıldı.
  19. 28 Kasım 2022 Pazartesi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi UZEM (ÇOMUZEM) ile ÜBYS ve uzaktan eğitim konulu çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ÇOMUZEM'in idari yapısı ve de faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler alınırken SBTÜ UZEM'in geleceği açısından çeşitli öneriler sunuldu. (HABER)
  20. 29 Aralık 2022 Perşembe: SBTÜ UZEM adına Öğr. Gör. Volkan Çelik Marmara Üniversitesi SEM'e (MÜSEM) bir ziyaret gerçekleştirerek genel olarak Sürekli Eğitim Merkezlerinin ve özelde de MÜSEM'in işleyişi hakkında bilgiler edindi. (HABER)