SBTÜ’DEN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNE ZİYARET

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yeni kurulmakta olan Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni geliştirme amacıyla gerçekleştirdiği üniversite ziyaretlerinin üçüncüsüne Sakarya Üniversitesi ile devam etmiştir. Daha öncesinde Yozgat Bozok Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’ne de bu bağlamda benzer geziler gerçekleştirilmiş ve fikir alışverişinde bulunulmuştur.
SBTÜ adına UZEM Öğr. Gör. Volkan Çelik, 8 Haziran 2022 Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Merkez Kampüsü’nü ziyaret ederek hem Sakarya Üniversitesi hem de aynı kampüs alanında yer alan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi UZEM personelleri ile görüşmeler gerçekleştirip yazılım-donanım, fiziki mekân, personel sayısı, stüdyo ve stüdyo ekipmanları hakkında bilgi alarak incelemeler gerçekleştirmiştir.
           Sakarya Üniversitesi UZEM’de İçerik Geliştirme ve Program Yönetimi biriminden Öğr. Gör. Dr. Deniz Demircioğlu Diren ve Öğr. Gör. Dr. Dilek Nam ile görüşülerek üniversitenin kullandığı SABİS yazılımı hakkında bilgi alınmıştır. Öğr. Gör. Dr. Deniz Demircioğlu Diren, “SABİS yaklaşık 20 yıllık bir çalışma sonunda geliştirilmiş bir yazılımdır ve Sakarya Üniversitesi’nin tüm işlemleri SABİS üzerinden yürütülmektedir.” diye belirtmiştir. Yazılım ve donanım konusunda yapılan bilgilendirme sonrasında, Öğr. Gör. Volkan Çelik, SÜ UZEM’in stüdyo personelleri Yakup Babalı ve Furkan Oskay eşliğinde stüdyoyu da ziyaret ederek burada kullanılan ekipmanları incelemiş ve SBTÜ UZEM stüdyosu için uygun olabilecek teçhizatı listelemiştir.
SÜ UZEM ziyaretinin tamamlanmasının ardından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi UZEM’e geçilerek burada da müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Selman Hızal ve Öğr. Gör. Dr. Bahadır Salmankurt ile görüşülmüştür. SUBÜ UZEM, Sakarya Üniversitesi’nden bölünerek kurulmuş bir üniversitedir ve SABİS sistemini kullanmayı sürdürmektedir ancak SÜ UZEM’den farklı olarak uzaktan eğitim süreci için dışarıdan, özel bir yazılım firmasından LMS desteği almaktadır. SUBÜ UZEM’in uzaktan eğitim için dışarıdan destek alması, merkezin az sayıda personel ile idare edilmesini sağlamaktadır. SUBÜ UZEM’in 5 personeli bulunmaktadır; diğer taraftan SÜ UZEM, 15 civarı bir personel sayısı ile sürecini yürütmektedir. Yazılım, donanım ve işleyiş süreci hakkında Öğr. Gör. Bahadır Salmankurt’tan bilgiler alan Öğr. Gör. Volkan Çelik, sonrasında da stüdyoya geçerek Öğr. Gör. Mehmet Yıldız’dan stüdyo ekipmanlarına yönelik bilgi almıştır. Gerçekleştirilen incelemeler sonrasında Müdür Yardımcısı Selman Hızal, “Yeni kurulan merkezinize Türk Dili ve İnkılap Tarihi gibi 5I dersleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğunuz konularda destek sağlayabiliriz.” diyerek yardım teklifini sunmuştur.
          Gerçekleştirilen Sakarya ziyareti, SBTÜ UZEM ile SÜ UZEM ve SUBÜ UZEM arasında ikili ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi açısından faydalı olmuş ve ileriye dönük iş birliklerine kapı aralamıştır. Sakarya ziyareti sonrasında Öğr. Gör. Volkan Çelik, ziyaret sırasında elde ettiği bilgiler eşliğinde hazırladığı raporunu UZEM Müdür Vekili Ozan Ercan’a ve Genel Sekreter Kadir Ali Seçer’e sunmuştur. İlerleyen süreçte başka üniversitelere de benzer gezilerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.