Bir yandan öğrencilerine sunduğu eğitimi mükemmelleştirmek için çalışmalarını hızla sürdüren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, diğer taraftan da öncelikle Sivas’ta yaşayan vatandaşlar olmak üzere toplumun geneline de ulaşmayı ve eğitim hizmetlerini onlarla da buluşturmayı amaçlamaktadır. Bir üniversite için bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu ise kendi Sürekli Eğitim Merkezine sahip olmaktır. SBTÜ de bu merkezin kurulabilmesi için araştırmalarını, planlamalarını sürdürmektedir ve SBTÜ SEM en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacaktır.
Bu bağlamda sürece katkı sağlamak isteyen SBTÜ UZEM de konuyla ilgili kendi araştırmalarını ve görüşmelerini sürdürmektedir. Öğr. Gör. İbrahim Kaya, SEM konusunda yazmış olduğu raporu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy’e daha öncesinde sunmuştur. Ayrıca Öğr. Gör. Volkan Çelik ile birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi SEM’e de bir ziyaret gerçekleştirerek konuyla alakalı bilgi edinmişlerdir.
Eylül 2022’de başlayan bu sürecin bir devam halkası olarak Öğr. Gör. Volkan Çelik, 29 Aralık 2022 Perşembe günü Marmara Üniversitesi SEM’e (MÜSEM) bir ziyaret gerçekleştirerek Finans ve Program Eğitimi Koordinatörü Ahmet Selman Dinçel ile SEM konulu bir toplantı gerçekleştirip MÜSEM’in işleyişi hakkında bilgiler almıştır. Görüşme sırasında “SEM’ler sadece aracıdır.”, diyen Selman Bey, kursların açılması sürecinde üniversitenin potansiyelinin ve bölgenin ihtiyaçlarının iyi belirlenmesi gerektiğine vurgu yapmıştır. Ayrıca SEM’in açıp takip edeceği kurslara karar verme sürecinde bakanlıklar gibi devlet kanadının, çeşitli özel sektör firmalarının ve elbette eğitimi verecek kaynaklar konumundaki fakültelerin talep ve önerilerinin asıl belirleyici olduğuna değinmiştir. Selman Bey’in SEM ile alakalı değindiği bir diğer önemli nokta ise kurs ücretleridir. Bir SEM kurs ücretinin temel belirleyici unsuru, kursu verecek eğitmenin ücret talebidir. Kurs ücreti, eğitmenin talebi ile paralel olarak artış veya azalış gösterebilir. Selman Bey ile gerçekleştirilen ve bu bilgilerin alındığı toplantıya ve MÜSEM ziyaretine ilişkin ayrıntılı rapor, ziyareti gerçekleştiren Volkan Çelik tarafından hazırlanıp üst kademelere sunulacaktır.
Kısa bir süre önce eğitim-öğretim hayatındaki dördüncü yılını geride bırakan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, genç yaşına karşın hızlı ve kararlı adımlarla ilerleyerek lisans ve lisansüstü düzeylerde öğrencilerine eğitim verir hale gelmiş bulunmaktadır. Başka bir üniversiteden bölünerek kurulmuş üniversitelerin avantajına sahip olmayan SBTÜ, geride kalan dört yıl içerisinde bir yandan eğitimin verileceği kampüs alanına sahip olmaya çalışırken diğer taraftan da eğitimi verecek güçlü bir akademik kadronun temellerini atmıştır.
Fiziksel alanda yapılacak eğitim kadar çağımızın bir gerekliliği konumundaki uzaktan eğitime de önem veren SBTÜ, 2022 yılı başında Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulumunu da gerçekleştirmiş ve yıl boyunca bu birim kendi iç yapısına işlerlik kazandırmıştır.
Şimdiye kadar akademik kadrosunu kurup güçlendirip lisans ve lisansüstü düzeyde eğitime başlayıp bu eğitimi vereceği kendi kampüs alanına, dersliklerine ve laboratuvarlarına sahip olmayı başarıp fiziksel mekânda gerçekleşen eğitim kadar çevrimiçi eğitime de önem vererek UZEM’i kuran SBTÜ, 2023 yılında ise SEM ile hem eğitim hem de öğrenci yelpazesini daha da geliştirecektir. Böylece üniversite ile toplum, özellikle de Sivas halkı arasında bir köprü kurularak onların da SBTÜ’den yararlanmaları sağlanacaktır. SBTÜ UZEM de bu sürecin en hızlı ve başarılı şekilde sonuçlandırılması için elinden gelen tüm çabayı ve özeni gösterecektir.