SBTÜ UZEM GÜVENLİ ÇEVRİMİÇİ SINAV SİSTEMİ ALIMI İÇİN GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

SBTÜ UZEM, güvenli çevrimiçi sınav sistemi alımı amacıyla Advancity, KC Tek ve Witwiser firmaları ile 30 Mart 2023 ile 3 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrimiçi toplantı yoluyla görüşmeler gerçekleştirip bu firmaların sınav yazılımları hakkında bilgi aldı.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü gerçekleşen ve ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında YÖK tarafından 17 Şubat 2023 Cuma günü üniversitelerin bahar dönemi için uzaktan eğitime geçişine karar verilmiştir. Alınan uzaktan eğitim kararı, 30 Mart 2023 Perşembe gününde karma/hibrit eğitime geçilmesi şeklinde revize edilmiş ve 3 Nisan 2023 Pazartesi itibariyle uygulanmasına karar verilmiştir. Her ne kadar öğrencilere yüz yüze eğitim seçeneği dönemin geri kalanı için açılmış dahi olsa, şu zamana kadar dersler çevrimiçi yapıldığından vize sınavlarının da çevrimiçi yapılmasına yine YÖK tarafından karar verilmiştir.

YÖK kararı doğrultusunda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de vize sınavlarını çevrimiçi olarak yapacaktır ancak üniversitemiz tarafından kullanılan ÜBYS’nin bir güvenli sınav yazılımı bulunmamaktadır. Bu bağlamda SBTÜ UZEM, sektörde bu hizmeti sağlayan yazılım firmaları ile bağlantı kurup hem ürünleri hakkında bilgi edinebilecekleri toplantılar ayarlayıp hem de sonrasında bu firmalardan hizmetleri karşılığında fiyat teklifleri aldı. Gerçekleştirilen toplantılarda firmalar geliştirdikleri güvenli sınav yazılımlarını ayrıntılı olarak tanıttılar. Bu toplantılara SBTÜ adına UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Bakır ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ozan Ercan ve adı geçen birimlerin personelleri katılım sağladı. Toplantılar sonrasında firmaların sundukları teklifler hızlıca Rektörlüğe iletildi. Rektörlük tarafından bir firmanın onaylanmasının ardından süreç hızla sonuca kavuşturulacak ve öğrenciler vize sınavlarına güvenli sınav yazılımı olan bir sistem üzerinden katılım sağlayacaklardır.

İlerleyen günlerde hizmet alınan firma netleştirildiğinde vize sınavlarına girecek öğrencilere yeni sınav sistemi hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme yapılacaktır.