SBTÜ UZEM’DEN SCÜ UZEM (CÜZEM) MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

27 Haziran’da gerçekleştirilen müdür ataması sonrasında çalışmalarına hız veren SBTÜ UZEM, 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi UZEM Müdürlüğü’ne (CÜZEM) bir ziyaret gerçekleştirdi. UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Bakır ile UZEM personelleri Öğr. Gör. Volkan Çelik ve Öğr. Gör. İbrahim Kaya’dan oluşan heyet, SCÜ Enstitüler binasında yer alan CÜZEM’i ziyaret ederek Öğr. Gör. Zeynel Kutlu ve diğer UZEM personelleri ile uzaktan eğitime yönelik fikir alışverişinde bulundular. Kullanılan öğretim yönetim sisteminden canlı derslere, tezsiz yüksek lisans eğitim seçeneklerinden sertifika programlarına, bütçe yönetiminden dış kaynaklı projelere kadar pek çok konu gündeme getirilerek CÜZEM’de neler yapıldığı ve SBTÜ UZEM’de neler yapılabileceği tartışılıp ilerleyen dönemdeki olası iş birlikleri üzerine konuşuldu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Enstitüler binasının giriş katında 14 odalı bir alanı Enformatik Bölümü ile paylaşan CÜZEM, 8 personel ile uzaktan eğitim süreçlerini yürütmektedir. Uzaktan eğitim için Moodle adlı açık kaynak öğrenme yönetim sistemini kullanan ve canlı dersleri de Microsoft Teams üzerinden gerçekleştiren CÜZEM, ayrıca sınav ölçme ve değerlendirme, uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimi gibi başka hizmetler ve eğitimler de sağlamaktadır. Öğr. Gör. Zeynel Kutlu, “Yüksek lisans eğitimi ve ölçme değerlendirmeye ek olarak henüz bir Sürekli Eğitim Merkezi bulunmayan SBTÜ’de UZEM, bu görevi de üstlenerek sertifika programları da başlatabilir” diye belirtti. SBTÜ UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Bakır ise gerçekleştirilen ziyaret için “Çok verimli bir görüşme oldu”, yorumunda bulunarak ilerleyen süreçte atılacak adımlara yönelik aydınlatıcı bilgiler elde ettiklerini söyledi.
            Yeni kurulmakta olan SBTÜ UZEM gibi CÜZEM de bir yeniden yapılanma sürecine girmiş olduğu için her iki uzaktan eğitim merkezi de yardımlaşma ve birlikte ilerleme konusunda sözlü bir anlaşma içine girerek ilerleyen süreçlerde ortak çalışmaların ve bilgi paylaşımının önünü açtılar. Sivas’ın iki devlet üniversitesinin uzaktan eğitim merkezleri, birbirlerine destek vererek ilerleyen dönemde hızla gelişmenin adımlarını bu ziyaret ile başlatmış oldular.