SBTÜ UZEM KADROSU ŞEKİLLENİYOR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 27 Haziran 2022 Pazartesi günü Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne müdür ataması gerçekleştirilmiştir. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halit Bakır, SBTÜ UZEM’in ilk müdürü olarak görevlendirilmiştir. Ayrıca 24 Haziran 2022 Cuma günü Öğr. Gör. İbrahim Kaya da UZEM bünyesinde görevine başlamıştır. Merkezin ilk personeli olan Öğr. Gör. Volkan Çelik ise daha öncesinde, 8 Şubat 2022 Salı günü iş başı yapmıştır. Müdür ataması ve personel sayısının artması ile birlikte SBTÜ UZEM, kurucu kadrosunu şekillendirmeye başlamıştır. SBTÜ UZEM, bu kadro ile birlikte alana yönelik çalışmalarını hızlandıracak ve merkezi üniversitenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktaya getirecektir.

Günümüz eğitim sisteminde, özellikle yaşanan pandemi süreci ile birlikte, uzaktan eğitim, başta üniversiteler olmak üzere eğitim kurumlarında giderek daha önemli bir konum kazanmış ve de gereklilik halini almıştır. Sivas’ın ikinci devlet üniversitesi olarak 2018 yılında kurulması kararı alınan ve 2019 Ocak ayı itibariyle de çalışmalarına başlayan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de uzaktan eğitime gerekli önemi vermekte ve kendi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin gelişimi için çalışmalarını ve yatırımlarını hızla arttırmaktadır. Mevcut dönemde uzaktan eğitim faaliyetleri için İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin ÜBYS’sini (Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi) kullanan SBTÜ, ilerleyen dönemde uzaktan eğitim için gerekli donanımı ve de yazılımları kendi bünyesinde barındırmayı ve geliştirmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda, içerik üretimi için bir stüdyo kurulumu ve stüdyo teçhizatının temini de hedefler arasındadır. Amaç, öğrencilere hem fiziki hem de sanal ortamda en üst seviyede kaliteli eğitimi sunabilmek ve çağın gerekliliklerini yakalamaktır.