SBTÜ UZEM YENİ ÜNİVERSİTE BİNASINA VE YENİ OFİS ALANINA TAŞINDI

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2022 yılı ekim ve kasım aylarını kapsayan kampüs değişikliği sürecinin bir parçası olarak SBTÜ UZEM de yeni binaya ve ofis alanına taşınmayı tamamladı. İlk personelini Şubat 2022’de alan ve Mart 2022 içerisinde resmi yazı ile kurulumu gerçekleşen SBTÜ UZEM, başlangıç aşamasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent içinde yer alan Rektörlük binasında konumlandırıldı. Nisan 2022 başına gelindiğinde SCÜ Mühendislik Fakültesi’ne taşınan SBTÜ UZEM, burada bulunduğu dönemde yapılan müdür ve personel atamaları ile daha da büyüdü ve kasım ayına kadar faaliyetlerini SCÜ kampüsünde yürüttü. Artık kendi üniversite binasında ve ofis alanında bulunan SBTÜ UZEM, çalışmalarına yeni binanın idari personel katında deva edecektir.

Kasım 2022’de kendi kampüsüne taşınarak Sivas’ın ikinci devlet üniversitesi olarak yerini daha da pekiştiren SBTÜ, bu ana gelişine kadar birçok zorluğun altından başarılı ve de hızlı bir şekilde kalkmayı bilmiştir. 2018 yılı sonunda gerçekleştirilen rektör ataması ile birlikte eğitim-öğretim hayatına resmen başlayan SBTÜ, hızlı adımlar ile idari ve akademik kadrolarını geliştirerek kısa zaman içerisinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci alımları gerçekleştirip bölünerek değil de sıfırdan kurulan bir üniversite olarak büyük bir iş başarmıştır. Bu noktada fiziki mekân sağlayarak SBTÜ’nün büyümesinde destek olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin de hakkı teslim edilmelidir.

2022 yılı itibariyle gelişimini daha da ileri götüren SBTÜ, hem lisans düzeyinde öğrenci alımı gerçekleştirip hem de geride kalan yaklaşık dört yılda kullandığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi binalarından ayrılarak kendi kampüsüne ve binasına geçiş yaptı. Ekim 2022 içerisinde, öncelikle lisans öğrencileri, onlara eğitim verecek olan Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, yeni üniversite binasına taşınarak 2022-2023 eğitim-öğretim yılına yeni kampüste ve yeni binada başlangıç yaptılar.

Kasım ayı başında da SCÜ kampüsünde dağınık halde yerleşmiş bulunan tüm akademik ve idari birimler ve personeller yeni binaya taşınmayı tamamladı. Geride bırakılan dört yılın ardından SBTÜ, kendi kampüs alanına, binasına; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrencilerine; geniş bir idari ve akademik kadroya sahip bütünlüklü bir üniversite halini aldı. Şimdi amaç, bu dört yıllık büyüme ivmesini daha da yukarılara çekmek olacaktır.